100+1 zahraniční zajímavost: Retro 1966

100+1 zahraniční zajímavost: Retro 1966
Už popáté dostáváte do ruky Retro vydání magazínu 100+1 zahraniční zajímavost a už potřetí je to vydání sestavené kompletně z článků, které vyšly před padesáti lety – stopluska začala vycházet v roce 1964

Ročník 1966 je z dnešního pohledu opět plný hodně zajímavých článků. Režim v tehdejším Československu se přece jen mírně uvolňoval a na výběru témat je to znát. I svět byl stále v pohybu a chtěl se bavit – v USA odstartoval sci-fi seriál StarTrek, ale také proběhl poslední oficiální koncert Beatles. Lidstvo mířilo na Měsíc, sovětská Luna 9 na něm přistála, Luna 10 se stala jeho satelitem. Američanům se přistání na našem souputníkovi nepovedlo, zato zvládli s programem Gemini souběžný let a posléze i spojení lodí na oběžné dráze.


Prohlédněte si celý časopis. Klepněte na stránku a listujte!

 

U nás se začalo se stavbou pražského metra (tehdy ještě „podpovrchové tramvaje“). Trochu nenápadně se objevila soutěž, kterou celý svět zná pod jménem „Miss“ - vítězkou klání jménem Dívka roku Československa se stala devatenáctiletá Dagmar Silvínová. Pozvána byla i na Miss Universe, ovšem státní orgány byly proti. Slavit v zahraničí naopak mohl český film – Oskara získal legendární snímek Obchod na korze.

Kompletní obsah aktuálního vydání Retro 1966