Houby a houbaři 10/2017

Voňavý kozák do polévky i na sušení
Výběr z obsahu: 
  • Husí pupek i bezpráce
  • Pod Lopeník a kolem Rasové
  • Francie, to jsou lanýže. Ale nejen ony
  • Dobré boty do lesa
  • Houbařův královský měsíc


Prohlédněte si celý časopis. Klepněte na stránku a listujte!

Husí pupek i bezpráce
Strakoš se vyznačuje malebnými lidovými názvy

Klouzek sličný
Kluzký podzimní švihák provoní každou smaženici

Mykolog odpovídá
Poznávejte houby s odborníkem

Pod Lopeník a kolem Rasové
Objevte skvělá houbařská místa v Bílých Karpatech 

Špičník z březových hájů
Kozák březový patří mezi nejoblíbenější úlovky

Francie, to jsou lanýže. Ale nejen ony
Francouzi houby milují na talíři, ale do lesa na ně moc nechodí

Fotografování hub mi změnilo život
Fotograf Jaroslav Malý radí, jak na špičkové snímky hub 

Dobré boty do lesa
Jak správně vybrat, vyzkoušet a používat boty na houbaření

Za podzimními čirůvkami
Některé jsou jedovaté, na jiných si skvěle pochutnáte

Houbařův královský měsíc
Co všechno vás může čekat v říjnovém lese

Fotoeditorial
Stovky kilogramů hub pohromadě uvidíte jen na tržišti

Vzácné poklady z pastvin a luk
Pozoruhodné voskovky hrají všemi barvami

Houbařské tipy a akce
Navštivte výstavy, přednášky či poradny

Do sklenic!
Nakládejte a zavařujte, nebudete litovat

Liška obecná v detailech
Seznamte se s oblíbenou žlutou houbou

Se smetanou, do polévek i na pekáč
Vyzkoušejte recepty na nejchutnější jídla z hub

Volský jazyk
Houba, která barví dřevo dubů a vypadá jako maso

Historický atlas
Nejstarší ilustrace hub

Vaše nejlepší snímky
Čtenáři posílají fotky svých cenných úlovků

Houby ráda sbírám i rozdávám
I po letech baví Petru Kullovou soutěžit v lese s otcem o lepší úlovek

Zpět na Houby a houbaři