Houby a houbaři 9/2017

Fantastická, chutná bedla
Výběr z obsahu: 
  • Strašidelný červený hřib
  • Dáma na vysoké noze
  • Kupte si atlas a učte se na výstavách
  • Jak se neztratit v lese
  • Smrtící královny lesa


Prohlédněte si celý časopis. Klepněte na stránku a listujte!

Strašidelný červený hřib
Kovář je krásný hřib se špatnou pověstí

Tmavý elegán
Stroček trubkovitý je delikatesa, která se špatně čistí

Houbařská poradna
Zeptejte se odborníka na radu

Objevte Chřiby
Nenápadné moravské pohoří nabízí řadu houbařských tras

Dáma na vysoké noze
Bedla vysoká chutná skvěle, ale pozor na záměnu

Houbaření ve Španělsku překvapí
Ve španělských lesích najdete hřiby i muchomůrku císařku

Jidášovo ucho
Vypadá jako lidský boltec, ale je ceněné v kuchyni i v léčitelství

Kupte si atlas a učte se na výstavách
Znalec hub Václav Koplík radí začínajícím houbařům

Dobro a zlo magických hub
Halucinogenní houby mohou pomoci i uškodit

Jak se neztratit v lese
Pomůže elektronika, mapy i zdravý rozum

Začínají podzimní houby
Přichází období václavek a suchohřibů 

Atlas hub – Suchohřiby
Jejich sezóna právě začíná, hodí se na pánev i k sušení

Koše a košíky
Košík je základem houbařského vybavení

Smrtící královny lesa
Nebezpečné jedovaté houby by  měl znát každý houbař

Co najdete v hypermarketu
Za pozornost stojí i žampiony či hlívy z obchodu

Houbařské tipy a akce
Navštivte výstavy, přednášky či poradny

Chráněné houby se snažím maskovat
Mykolog Jiří Polčák se pyšní unikátními objevy 

Václavka smrková
Zářijová houba je skvělá na guláš nebo do zavařovaček

Do hrnce i na pánev
Vyzkoušejte recepty z čerstvých i sušených hub

Historický atlas
Nejstarší ilustrace hub

Fotografujte houby!
Čtenáři posílají fotky svých cenných úlovků

Houbaření jsem se nevzdal
Stanislav Miláček vyráží do lesa i po těžkém úrazu

Zpět na Houby a houbaři