100+1 historie Speciál jaro 2016: Největší skandály mocných

100+1 historie Speciál jaro 2016
Vraždy, intriky, nevěry, psychické týrání, ale i skutečná láska a sebeobětování. To vše, a nejen to – věřte mi, odkryje historie, když v jejích útrobách začnete pátrat po osudech, vášních, pletkách i skandálech, starých šlechtických rodů

Dost možná měly to, po čem lidé často touží. Moc a peníze, šperky, krásné koně i nádherné zámky a honosná sídla... Když ale začala řádit epidemie neštovic, nemoci uniknout jen díky majetku a postavení nešlo, bohužel.


Prohlédněte si celý časopis. Klepněte na stránku a listujte!

O tom by mohl vyprávět kupříkladu Karel II., který tak dlouho nevěděl, jak se postavit morové ráně, až mu doslova trn z paty vytrhl hrůzný požár Londýna. Jak to? Oheň tehdy spálil krysy a blechy, co nákazu přenášely, a byla vymalováno! O strastech s mocným původem a prach sprostou chorobou k tomu navrch by mohla vyprávět i Marie Terezie. Té zrádné neštovice udělaly hned několikrát čáru přes rozpočet v jejím jinak politicky skvěle promyšleném vyvdávání dcer.

Takže sečteno a podtrženo: začtěte se a dost možná se vám i uleví. Proč? Těm, co přijde jejich rodinný život nudný, se mohou zatetelit blahem, co všechno se jim vyhnulo obloukem. A pro ty, jenž žijí v domnění, že divočejší život, než ten jejich, už být nemůže, je tento díl historického čtení jasnou ukázkou, že nikdy nebylo tak špatně, aby nemohlo být ještě hůře.

Prohlédněte si podrobný obsah 100+1 historie Speciálu