Houby a houbaři 3-4/2018

Speciál: Nejlepší recepty
Témata z aktuálního čísla: 
  • Únor v lese
  • Hubník, sejkory i vošouch
  • Základem je dobrý nálev
  • Aby vydržely chutné a voňavé
  • Pořádný hrnec


Prohlédněte si celý časopis. Klepněte na stránku a listujte!

Únor v lese
Rosolovka, ucho Jidášovo i penízovka

Nevěřte mýtům, vařte bez pověr
Vyhněte se „radám“, které mohou ohrozit váš život

Hubník, sejkory i vošouch
Vyzkoušejte houbové recepty našich předků

Ze Šanghaje za křemenáči
Šéfkuchař François Thuille miluje šumavské houby

Z historického atlasu
Hlívy ve starých ilustracích

Základem je dobrý nálev
Zavařování je skvělý způsob konzervace hub

Jak správně sušit houby
Dobré výsledky při sušení přinese trouba i sušička

Aby vydržely chutné a voňavé
V jakých nádobách nejlépe uchovat sušené či naložené houby 

Polévková hitparáda
Nejlepší polévky z čerstvých i ze sušených hub

Žampiónové variace
Nejdostupnější houba skýtá v kuchyni nepřeberné možnosti

Kouzlo slaných moučníků
Nebojte se hříbků či lišek v závinech a koláčích 

Pořádný hrnec
Guláše, omáčky či ragú z lesních hub

Letní mix
Vyzkoušejte houby na grilu i svěží saláty

Houby, které vám zkazí jídlo
Pozor na hořčák i na palčivé holubinky 

Atlas hub
Nejchutnější houby českých lesů

Houbové speciality
Objevte lanýžový olej či houbový sýr

Podle vůně a chuti
Poznávání holubinek je dobrodružství 

Co milují čtenáři
Inspirujte se recepty zkušených houbařů

Vyzkoušejte je za syrova
Pochutnejte si na houbách bez tepelné úpravy

Jak chutnají „úředně povolené“ houby
Seznam a hodnocení českých tržních hub

Nezapíjejte hnojník vínem
Některé houby se s alkoholem nesnášejí

Knihy o vaření z hub
Přehled nejlepších českých houbových kuchařek

Gastronomické rarity
Dorůstající kotrč i víno z ucha Jidášova

Fotografujte houby!
Fotografické úlovky našich čtenářů

Zpět na Houby a houbaři