Houby a houbaři 8/2017

Čas vyrazit do lesa!
Výběr z obsahu: 
  • Kde hledat nejlepší úlovky?
  • Atlas hub: Ryzce
  • Mýty a pověry o sbírání
  • Pozor na jedovaté houby!
  • Nejlepší na talíři


Prohlédněte si celý časopis. Klepněte na stránku a listujte!

Nenápadný gurmánský poklad
Smrž je nejdražší českou houbou

Janek s červeným kloboukem
Nález křemenáčů patří mezi největší houbařské radosti

Co kde roste
Jaké houby najdete v jednotlivých krajích nejčastěji

Král králů
Hřiby smrkové vyhledává a miluje většina houbařů

Když na houby, tak do Skandinávie
Nedotčený houbařský ráj najdete ve skandinávských zemích

Věřte nevěřte
Která houbařská rčení opravdu platí a co je jen pověra

Rozhovor: Houby jsou příbuzné živočichům
Mykolog Michal Tomšovský zkoumá chorošovité houby

Cenný lesní parazit
Troudnatec kopytovitý sloužil k léčení i k šití čepic

Nabruste nožíky!
Co roste v srpnu a září

Atlas hub
Tajemné ryzce voní a skvěle chutnají

Houbaření nad zlato
Hledání lanýžů se podobá zlatokopectví

Aby smaženice nezhořkla
Jak poznat hořké hřiby a jiné nástrahy

Sušení je základ
Jedním z nejlepších způsobů uchování hub je sušení

Elixír života i voňavá smaženice
Asijská houba šiitake léčí i skvěle chutná

Trhat nebo řezat?
V houbaření platí pravidla, která je vhodné dodržet

Nejchutnější muchomůrka
Růžovku považuje řada lidí za velmi chutnou houbu

Recepty z ostrova Sardů
Rozhovor o houbách na Sardinii

Houby na talíři
Vyzkoušejte kuchařské recepty z hub

Ze starého atlasu
Historické kresby hub mají svůj půvab

Nepodceňujte příznaky otravy
Jedovaté houby zabíjejí nebo zanechávají následky

Fotografujte houby!
Čtenáři posílají fotky svých cenných úlovků

Výbava do lesa
Věci, které se hodí na houbařských výpravách

Nože a nožíky
Dobrý nůž je houbařův šperk

Zpět na Houby a houbaři